نوشته شده توسط : ساحل

محدودیت‌های اینترنت که از شنبه ۲۵ آبان ماه آغاز شد و هنوز در بخش دیتای موبایل ادامه دارد تاثیر و هزینه‌های زیادی برای بخش خصوصی، اقتصاد کشور و البته شهروندانی که به شدت به این شبکه متکی شده‌اند، در پی داشته است. بررسی تاثیرات این محدودیت‌ها بر همه‌ی کسب‌وکارها، امروز (۵ آذر) محور جلسه‌ای در اتاق بازرگانی تهران با حضور «امیر ناظمی» رئیس سازمان فناوری اطلاعات و معاون وزیر ارتباطات بود. او در این جلسه توضیحات مهمی در خصوص اتفاقات اخیر پیرامون محدودیت‌های اینترنت ارائه داد و از هزینه‌های ایجاد محدودیت در اینترنت گفت.

هزینه‌های مستقیم: روزانه ۵۰ الی ۶۰ میلیون دلار

به گزارش دیجیاتو، اعضای کمیسیون «اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال» در اتاق تهران اعلام کردند هزینه‌های وارد شده به کسب‌وکارها در سه بخش «هزینه‌های مستقیم»، «هزینه‌های غیرمستقیم» و «هزینه‌های پنهان» قرارا می‌گیرند. با این حال در این جلسه اعلام شد که صرفاً هزینه‌های مستقیم (مانند بیکاری پرسنل) قابل اندازه‌گیری هستند و برای یافتن سایر هزینه‌ها (مانند فرصت‌های از دست رفته در حوزه‌های مختلف یا از دست دادن انگیزه پرسنل و اخذ تصمیم برای مهاجرت) باید کار تحقیقاتی گسترده‌ای انجام شود.

 

 

 

نمایندگان بخش خصوصی اعلام کردند اگر GDP کشور ۴۵۰ الی ۵۰۰ میلیارد دلار در نظر گرفته شود و از سوی دیگر تعداد روزهای کاری نیز  ۳۰۰ روز در نظر گرفته شود، روزی ۱.۵ میلیارد دلار توان تولید ناخالص داخلی در کشور وجود دارد. از طرفی بر اساس اطلاعاتی که ایران در سال ۲۰۱۵ به ITU ارائه داده است، سهام اقتصاد اینترنتی یا اقتصاد ICT از کل GDP حدود ۱.۶ الی ۱.۷ درصد بوده است. (ناظمی در این جلسه تصحیح کرد که در پایان سال ۹۷، این درصد به ۲.۷ درصد رسیده است.)

آن‌ها اعلام کردند که تصور می‌شود اکنون با توجه به رشد صنعت ICT، این درصد به ۳ الی ۴ درصد رسیده باشد. قرار دادن همین درصد در کنار تولید ناخالص داخلی به این معناست که فقط زیان مستقیم روزانه قطع اینترنت بین ۵۰ الی ۶۰ میلیون دلار بوده است.

مسائل و مشکلات مختلف دیگری نیز از سوی اعضای کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال نیز مطرح شد. برای مثال بحث کاهش اعتبار برندهای فعال در حوزه فناوری در نتیجه‌ی بسته شدن فضای اینترنت، عادی سازی قطع اینترنت بین‌الملل با استفاده از شبکه ملی اطلاعات و البته مشکلات جدی در آینده برای جذب سرمایه خارجی، از سایر مسائلی بود که اعضای این کمیسیون مطرح کردند.

توضیح درباره قطع اینترنت

امیر ناظمی در این جلسه پس از شنیدن مسائل نمایندگان بخش خصوصی، توضیح داد که «به هر دلیلی»، ساعت ۱۹ روز شنبه ۲۵ آبان ماه اینترنت قطع شده و او نیز در همان زمان از قطعی اینترنت مطلع شده است. او در رابطه با تصمیماتی که پس از قطعی اینترنت گرفته شد، توضیح داد و گفت در این رابطه هیچ برنامه‌ریزی قبلی وجود نداشته است:

«سوال اینجا بود که حالا باید چکار کنیم. چند ماموریت برای خود تعریف کردیم. ماموریت اول مربوط به زمان قطع اینترنت بود. باید مراقب دو گروه «کسب‌وکارها» و «مردم» می‌بودیم. مردم نیاز داشتند تا امور روزمره خود را انجام دهند. یعنی بانک‌ها یا سایت‌های دولتی فعال باشند. این در حالی بود که یکشنبه صبح، دامنه‌های IR هم کار نمی‌کردند. DNSها تغییر کرد تا مشکل این سایت‌ها حل شود. ساعت ۲.۵ ظهر روز یکشنبه، همه دامنه‌های IR برگشت. در واقع ما هیچ برنامه‌ریزی قبلی نداشتیم و از صبح یکشنبه، چند گروه ضربت برای حل مشکلات تشکیل دادیم.»

او همچنین اشاره کرد که با این اقدام، در انتهای روز یکشنبه به جز یک بانک، همه‌ی بانک‌ها به شبکه متصل شده بودند.

دوران پس از قطع اینترنت: شفافیت هزینه‌ها برای تصمیم‌گیرندگان

رئیس سازمان فناوری اعلام کرد که از روز سه‌شنبه هفته گذشته، تهیه گزارش‌ها برای ارائه به مراجع امنیتی آغاز شد. او گفت در این گزارش‌ها اعلام شده که دیگر فقط بحث استارتاپ‌ها و شرکت‌های فعال حوزه ICT مطرح نیست و بحث به مشکل خوردن کل کسب‌وکارها مطرح است. او اعلام کرد که حالا ۲ ماموریت‌ اصلی خودش را در اتصال کامل اینترنت و نشان دادن هزینه‌های قطع اینترنت به تصمیم‌گیران می‌داند. ناظمی گفت که چندین هزینه با قطع اینترنت قابل تصور است.

هزینه اول، هزینه‌های مستقیم به کسب‌وکارهای IT، مانند اپراتورها، FCPها، شرکت‌هایی مانند دیجی‌کالا یا اسنپ است. ناظمی توضیح داد که بر اساس آخرین آماری که متعلق به پایان سال ۹۷ است، این شرکت‌ها ۲.۷ درصد از GDP را در اختیار دارند: «رشد صنعت ما در سال گذشته منفی ۹.۶ درصد بود اما رشد حوزه IT معادل ۶.۴ درصد بوده است. در نتیجه سهم ICT از GDP معادل ۲.۷ درصد شده است.»

در مورد هزینه دوم، او اشاره می‌کند که سهم اقتصاد دیجیتالی بین ۵ تا ۳۰ درصد از اقتصاد کشورها را شامل می‌شود که در نگاه نخست، کسی به آن توجه نمی‌کند: «برای مثال تصور کنید که یک واردکننده اینترنت نداشته باشد، کسب‌وکارش با این شرایط تعطیل می‌شود. این مسائل در محاسبات مربوط به اقتصاد IT نمی‌آید. مثال ساده‌ترش یک راننده اسنپ است. زمانی که اینترنت قطع شود راننده هم کارش را از دست می‌دهد. این در اقتصاد IT نمی‌آید، بلکه در اقتصاد دیجیتالی می‌آید.»

رییس سازمان فناوری معتقد است که این هزینه‌ها باید برای تصمیم‌گیرنده شفاف شود و در زمان قطع اینترنت، دیگر تنها بحث استارتاپ‌ها یا شرکت‌هایی که مستقیماً در حوزه IT فعال هستند، مطرح نیست. از سوی دیگر حتی خود شرکت‌های IT هم با توقف کامل توسعه روبه‌رو بوده‌اند. ناظمی معتقد است همین موضوع می‌تواند در دراز مدت تاثیر بسیار بدی بر پیشرفت شرکت‌ها داشته باشد: «این یعنی اگر امروز اسنپ را داریم که خوب کار می‌کند، اگر اینترنت را قطع کنیم، دیگر یک سال آینده آن اسنپ را نداریم چون نتوانسته تکنولوژی‌هایش را توسعه دهد. پس این هزینه غیر مستقیم را هم باید حساب کنیم.»

هزینه سوم به گفته او، فرصت‌های از دست رفته است؛ یعنی کسب‌وکاری که می‌توانسته با استفاده از فناوری توسعه پیدا کند و پیشرفت داشته باشد: «بهترین شاخص در این باره، میزان رشد است. بخش فناوری در سال گذشته ۶ درصد رشد داشته و حالا این فرصت رشد به مدت یک هفته تا ۱۰ روز از شرکت گرفته شده است.»

ضربه خوردن به برندهای حوزه فناوری و بدبین شدن جامعه ایران به آن‌ها در زمان قطع اینترنت، هزینه دیگری است که ناظمی به آن اشاره کرد. او در رابطه با هزینه‌های مختلفی که قطع اینترنت در پی دارد، گفت:

«همه این‌ها را می‌گویم تا اگر سیاست‌گذار ما بار دیگر بخواهد چنین تصمیمی بگیرد، بداند که هزینه این نیست که مردم یک روز ناراحت می‌شوند؛ بلکه هزینه‌اش این است که کسب‌وکارهای بسیار زیادی، که فراتر از شرکت‌های IT هستند، تحت تاثیر این تصمیم خواهند بود. این تصمیم، هزینه‌ی ناامیدی افرادی را در پی دارد که دیگر به کارآفرین شدن فکر نخواهند کرد. این هزینه‌ها باید واقعی دیده شود. من در جایگاهی نیستم که بگویم این تصمیم خوب بوده یا بد. وظیفه من این است که هزینه این تصمیم‌ها را برای تصمیم‌گیرنده شفاف کنم. آن‌ها باید تصمیم بگیرند که می‌خواهند چنین هزینه‌ای را بپردازند یا خیر. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در همین وضعیت، آدم‌ها راحت‌تر زندگی کنند و کسب‌وکارها مشکل کمتری داشته باشند.»

ناظمی از اعضای اتاق تهران درخواست کرد تا هزینه‌های متحمل شده در زمان قطع اینترنت را واقعی و شفاف بیان کنند تا او نیز بتواند با استناد به همین گزارش‌ها، با تصمیم‌گیران صحبت کند.

نامه‌ی پرحاشیه؛ تکذیب تهیه لیست سفید

 

 

 

در روزهای اخیر نامه‌ای با امضای امیر ناظمی در توییتر منتشر شده است که از دستگاه‌های اجرایی کشور می‌خواهد وابستگی خود به شبکه‌های خارجی را مشخص کنند. کاربران زیادی در روزهای گذشته گفته‌اند که این کار، به مفهوم ایجاد یک لیست سفید برای اینترنت و تغییر ماهیت فیلترینگ است. شاید اگر همین نامه ملاک قضاوت قرار گیرد، همین نظریه یک احتمال قوی باشد. نظریه‌ای که اعضای اتاق تهران هم نگرانی خود را در این باره نشان دادند. با این حال ناظمی کاملاً ایده‌ی ایجاد لیست سفید را رد می‌کند. توضیح بدون کم و کاست او در همین رابطه، این است:

«روز چهارشنبه صبح یک نفر به من پیام داد که پدرم از بیمارستان مرخص شده و داروی خاصی را نیاز دارد، برای دریافت داروی خاص مراجعه کرده و جواب شنیده چون به اینترنت متصل نیستیم نمی‌توانیم این دارو را تهیه کنیم. شما اگر جای من باشید چه می‌کنید؟ قاعدتاً تمام هدف می‌تواند این باشد که همه کمکی که می‌توان به مردم کرد را انجام داد. قطعی اینترنت از یکشنبه تا چهارشنبه به این معناست که عده‌ای از مردم داروهای خود را نگرفته‌اند. همان موقع به کل دستگاه‌های اجرایی نامه زدیم و درخواست کردیم یک فردی را به ما معرفی کنند که ۲۴ ساعته پاسخ‌گو باشد. همچنین در این نامه خواستیم که اگر ادعا می‌شود سرویسی را از طریق API خارجی می‌گیرند، API را اعلام کنند که ما بتوانیم مجوز شورای امنیت را بگیریم، سرویس بدهیم تا چنین اتفاق‌هایی رخ ندهد. همین مسئله امروز برای من تبدیل به موضوعی حاشیه‌ای شده است.»

او اعلام کرد که به هیچ عنوان قرار نبوده تا لیست سفیدی تهیه شود که برای کاربران نهایی مورد استفاده قرار گیرد: «واقعیت این است که قرار نبوده لیست سفیدی تهیه شود. اگر به زمان نامه دقت کنید می‌بینید که متعلق به روز چهارشنبه است. در آن روز، من اصلا تهران نبودم اما چون شوک مربوط به نبود دارو و به مشکل خوردن مردم برای من سنگین بود، که گفتم نامه با امضای من منتشر شود. این حداقل کاری بوده که توانسته‌ام برای مردم بکنم.»

منبع:

https://digiato.com/article/2019/11/26/رئیس-سازمان-فناوری-قطع-اینترنت/



:: بازدید از این مطلب : 161
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساحل

سامسونگ قصد دارد حسابی سر به سر کاربرانی بگذارد که از ترایپوفوبیا رنج می‌برند. رندرهای جدیدی که از گلکسی +S11 منتشر شده، نشان می‌دهد که علاوه بر ۵ سنسوری که انتظار داریم در این گوشی ببینیم، یک سنسور فوکوس خودکار لیزری هم مشاهده می‌شود.

اگر ماژول مستطیلی گلکسی +S11 را کنار بگذاریم، ۵ سنسور به همراه فلاش و سیستم فوکوس خودکار لیزری، تعداد حفره‌های پشت گوشی را به عدد ۷ می‌رساند. اما چرا سامسونگ کاری می‌کند که از دیدن پشت گوشیمان حس بدی به ما منتقل شود؟ همان طور که پیشتر نیز گفته بودیم، یکی از این سنسورها ۱۰۸ مگاپیکسلی خواهد بود. سامسونگ مدتی است از سیستم دوال پیکسل فوکوس در سنسورهای دوربین خود بهره می‌برد. اما به نظر می‌رسد که سنسور ISOCELL Bright HMX که در این گوشی به کار خواهد رفت، از این فناوری پشتیبانی نمی‌کند.

 

گلکسی +S11
 

 

در نتیجه طبیعی است که به منظور بهبود کیفیت فوکوس خودکار، این کمپانی کره‌ای از سیستم لیزری استفاده کند. همچنین ۴ سنسور دیگر نیز می توانند با بهره‌گیری از این سیستم لیزری، عکس‌هایی با فوکوس بهتر ثبت کنند. اگر به فکر سنسور پنجم هستید، باید بگوییم این سنسور از نوع ToF یا عمق‌سنج است و وظایف تصویر برداری را بر عهده ندارد.

آن طرف طیف محصولات سال آینده سامسونگ یا همان گلکسی S11e، هم اوضاع به همین منوال است. رندرهای گذشته خبر داده بودند که این گوشی به نسبت ارزان، از ۳ سنسور استفاده می‌کند. حال با استناد به رندرهایی که Ice Universe از این گوشی منتشر کرده است، می‌توان گفت که سیستم فوکوس خودکار لیزری نیز در این گوشی دیده می‌شود.

 

گلکسی +S11
 

 

برای بهتر دیدن این سنسور، باید در قسمت پایین و سمت راست ماژول مستطیلی شکل به دنبال آن بگردید. اما شرایط در قسمت میانی طیف محصولات سال ۲۰۲۰ کمپانی کره‌ای، به واضحی دو انتهای آن نیست. هنوز مشخص نیست که گلکسی S11 معمولی چند دوربین خواهد داشت. شاید بتوان گفت چون نوت 10 پلاس سنسور ToF داشت و نوت 10 معمولی از آن بی‌بهره بود، سامسونگ همین رویه را برای گلکسی S11 نیز پیش بگیرد.

با این وجود، گمانه‌زنی‌ها تا چند ماه آینده ادامه خواهد داشت و به نظر می‌رسد که تنها خود سامسونگ می‌تواند شفاف‌سازی کند که گلکسی +S11 یا گلکسی S11 چند دوربین خواهند داشت.

منبع:

https://digiato.com/article/2019/11/26/رندرهای-جدید-گلکسی-s11/



:: بازدید از این مطلب : 182
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساحل

سامسونگ قصد دارد حسابی سر به سر کاربرانی بگذارد که از ترایپوفوبیا رنج می‌برند. رندرهای جدیدی که از گلکسی +S11 منتشر شده، نشان می‌دهد که علاوه بر ۵ سنسوری که انتظار داریم در این گوشی ببینیم، یک سنسور فوکوس خودکار لیزری هم مشاهده می‌شود.

اگر ماژول مستطیلی گلکسی +S11 را کنار بگذاریم، ۵ سنسور به همراه فلاش و سیستم فوکوس خودکار لیزری، تعداد حفره‌های پشت گوشی را به عدد ۷ می‌رساند. اما چرا سامسونگ کاری می‌کند که از دیدن پشت گوشیمان حس بدی به ما منتقل شود؟ همان طور که پیشتر نیز گفته بودیم، یکی از این سنسورها ۱۰۸ مگاپیکسلی خواهد بود. سامسونگ مدتی است از سیستم دوال پیکسل فوکوس در سنسورهای دوربین خود بهره می‌برد. اما به نظر می‌رسد که سنسور ISOCELL Bright HMX که در این گوشی به کار خواهد رفت، از این فناوری پشتیبانی نمی‌کند.

 

گلکسی +S11
 

 

در نتیجه طبیعی است که به منظور بهبود کیفیت فوکوس خودکار، این کمپانی کره‌ای از سیستم لیزری استفاده کند. همچنین ۴ سنسور دیگر نیز می توانند با بهره‌گیری از این سیستم لیزری، عکس‌هایی با فوکوس بهتر ثبت کنند. اگر به فکر سنسور پنجم هستید، باید بگوییم این سنسور از نوع ToF یا عمق‌سنج است و وظایف تصویر برداری را بر عهده ندارد.

آن طرف طیف محصولات سال آینده سامسونگ یا همان گلکسی S11e، هم اوضاع به همین منوال است. رندرهای گذشته خبر داده بودند که این گوشی به نسبت ارزان، از ۳ سنسور استفاده می‌کند. حال با استناد به رندرهایی که Ice Universe از این گوشی منتشر کرده است، می‌توان گفت که سیستم فوکوس خودکار لیزری نیز در این گوشی دیده می‌شود.

 

گلکسی +S11
 

 

برای بهتر دیدن این سنسور، باید در قسمت پایین و سمت راست ماژول مستطیلی شکل به دنبال آن بگردید. اما شرایط در قسمت میانی طیف محصولات سال ۲۰۲۰ کمپانی کره‌ای، به واضحی دو انتهای آن نیست. هنوز مشخص نیست که گلکسی S11 معمولی چند دوربین خواهد داشت. شاید بتوان گفت چون نوت 10 پلاس سنسور ToF داشت و نوت 10 معمولی از آن بی‌بهره بود، سامسونگ همین رویه را برای گلکسی S11 نیز پیش بگیرد.

با این وجود، گمانه‌زنی‌ها تا چند ماه آینده ادامه خواهد داشت و به نظر می‌رسد که تنها خود سامسونگ می‌تواند شفاف‌سازی کند که گلکسی +S11 یا گلکسی S11 چند دوربین خواهند داشت.

منبع:

https://digiato.com/article/2019/11/26/رندرهای-جدید-گلکسی-s11/



:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساحل

جلسه بررسی پیامدهای قطع اینترنت بر کسب‌و‌کارها با حضور مسئولان وزارت ارتباطات و سازمان نصر و فعالین استارتاپی در سازمان فناوری اطلاعات کشور برگزار و در آن گلایه‌های افراد نسبت به وضعیت موجود اینترنت کشور مطرح شد.

در ابتدای این جلسه «امیر ناظمی»، رییس سازمان فناوری با ذکر این نکته که نباید قطع اینترنت به یک مسئله عادی برای کشور و نهادهای تصمیم‌گیر تبدیل شود، اعلام کرد که این قطعی زیان‌های متعددی چه از نظر مالی و چه از نظر سیاسی اجتماعی به کشور و ملت وارد کرد. ناظمی تاکید دارد که آنها می‌خواهند با ارائه گزارش‌هایی شفاف از خسارات وارد شده به کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ با نهادهای امنیتی مذاکره کنند تا ابعاد گسترده اتفاقاتی که با این تصمیم رخ می‌دهد را بهتر تشریح کنند. او در همین رابطه گفت:

«برای همین از کسب‌وکارها می‌خواهیم که در ارائه آمار شفاف این ضرر و زیان‌ها به ما کمک کنند چرا که در نهادهای امنیتی نیز رای سفید و سیاه درباره قطعی اینترنت وجود دارد و تعداد زیادی رای خاکستری که جذب کردن آنها بسیار مهم است.»

«حمید فتاحی» مدیرعامل شرکت ارتباطات زیر ساخت نیز در این نشست به نوبه خود از کسب‌وکارها عذرخواهی کرد و تاکید نمود که گلایه‌ها را می‌شنوند و آن‌ها را منتقل می‌کند تا بتواند راهکارهایی برای بازگشت اینترنت به وضعیت گذشته پیدا کند: «مذاکرات و صحبت‌های زیادی شده تا وضعیت اینترنت را به اینجا رساندیم.»

از سوی مقابل، «جعفر محمدی» نایب رییس کمیسیون تجارت الکترونیکی در سازمان نصر اعلام کرد در چند روز گذشته ارزیابی برای وضعیت کسب‌وکارهای آنلاین داشته‌اند و برآورد می‌شود که با قطع اینترنت روزانه ۲۵۰۰ میلیارد تومان به صنعت IT کشور ضربه وارد شده است.

به گفته محمدی می‌توان آماری که قابل شناسایی است را دریافت کرد و سپس به تخمین دست زد. به گفته او آمار شاپرک و آمار PSPهای مختلف را در کنار هم قرار داده شده تا بتوان به داده‌های مورد اطمینان رسید:

«در روزهای قطعی اینترنت و تا قبل از اتصال اینترنت ثابت، PSPهایی که با کسب‌وکارها طرف بودند نزدیک به ۶۵ درصد کاهش تراکنش داشتند. حجم تراکنشات شاپرک نیز کاهش چشمگیری داشته و بیش از ۵۰ درصد بوده است. با توجه به این آمار و آمار ارائه شده پیش‌تر درباره درآمد صنعت تجارت الکترونیکی در کشور، می‌توانیم استناد کنیم که روزانه ۲۹۳ میلیارد تومان تنها از محل تراکنش‌های اینترنتی کاهش داشتیم. اما اگر ضرر را به کل صنعت آی‌تی ببریم در روز بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان ضرر داریم. بعد از اتصال اینترنت ثابت هم نیمی از مشکلات حل شده و همچنان بیش از هزار و دویست میلیارد تومان در روز به صنعت آی‌تی لطمه می‌خورد.»

به گفته محمدی ضررها برای کسب‌وکارها یکسان نبوده و کسب‌وکارهای بزرگ سی درصد  و کسب‌وکارهای متوسط هفتاد درصد و کسب‌وکارهای خرد و خانگی تا ۹۶ درصد کاهش فروش داشته‌اند.

 

 

 

«سعید امامی« رییس کمیسیون نرم‌افزارهای پیشرفته سازمان نظام صنفی نیز با تاکید بر اینکه صنعت آی‌تی می‌تواند بیش از یک میلیون شغل ایجاد کند اظهار دارد که با وجود این پتانسیل، نیروهای انسانی به مهاجرت فکر می‌کنند؛ گفته‌ای که «پارسا جانباز» عضو کمیسیون تجارت الکترونیکی نیز آن را تایید می‌کند و می‌گوید که در برخی مجموعه‌های استارتاپی بزرگ چندین نفر اعلام کرده‌اند که قصد مصاحبه با شرکت‌های خارج از ایران را دارند. جانباز همچنین اظهار دارد که نباید ذهنیت وجود یک لیست سفید از سایت‌ها در مردم شکل بگیرد چرا که این موضوع واقعا یک موضوع ترسناک است.

در همین راستا «مجید اورعی» عضو کمیسیون نرم‌افزارهای پیشرفته سازمان صنفی نیز می‌گوید که خسارت کاهش نیروهای انسانی نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان ضرر به شرکت‌های تولیدکننده نرم‌افزاری زده است. «مهرداد سیرجانی» مسئول کمیسیون خدمات فضای مجازی سازمان نظام صنفی با انتقاد از وضعیت موجود گفت: «اینکه نتوانستیم یک ایمیل را جواب بدهیم و هیچ شرکتی در دنیا هم نمی‌پذیرد که چطور نتوانستیم این کار ساده را انجام دهیم معضل بزرگی است. ما فعالان آی‌تی که از همان روزهای آغازین به طریقی از اینترنت جهانی عقب نماندیم اما در اینترنتی که ما بودیم هیچ مردمی نبودند و اینترنت بدون مردم که اینترنت نیست.»

سیرجانی با ذکر این نکته که تازه مردم با اینترنت آشتی کرده بودند، می‌گوید که اگر قطعی اینترنت ادامه می‌یافت به هیچ‌وجه نمی‌توان تصور کرد که چه می‌شد. او با انتقاد نسبت به ویدئوی عذرخواهی که از وزیر ارتباطات پخش شد گفت: «وزیر جوان در ابتدای صحبت‌های خود با دانشجویان و اساتید دانشگاه صحبت می‌کند که نتوانستند به مقالات علمی دست پیدا کنند؛ این صحبت‌ها مقدم‌تر از این حجم از اقتصاد درگیر شده است؟ نباید این ذهنیت را ایجاد کنیم که اینترنت جهانی صرفا برای تحقیق و آموزش و دانشگاه‌ها است.»

«خدادادی» مسئول کارگروه استارتاپ‌های سلامت کمیسیون سلامت الکترونیک سازمان نظام صنفی ضمن ذکر این نکته که سردرگمی در ایران وجود دارد می‌گوید که اعلام این ضررها فایده‌ای ندارد و گوش شنوایی برای آن نیست: «نمی‌دانم چه کسی باید پاسخ بدهد ولی شخصا فکر می‌کنم که بعد از این باید چه کار کرد. بسیاری از کاربران گوگل را نمی‌شناسند و صرفا در اینترنت سرچ می‌کنند ولی این روزها دیگر نمی‌توانستند این کار را بکنند و استارتاپی که هشتاد درصد ورودی‌اش از طریق گوگل است حالا به صفر درصد رسیده است. استارتاپ‌ها روی اینستاگرامی که دولت نسبت به آن موضع نگرفته سرمایه‌گذاری کرده‌اند و حالا این شبکه اجتماعی به همراه دیگر شبکه‌ها قطع شده است. چه اتفاقی باید بیفتد تا صدای ما شنیده شود؟» خدادای می‌گوید بارها جلوی مساله مهاجرت ایستاده و تاکید می‌کند که قطعی اینترنت نباید یک مسئله عادی تلقی شود.

«مصطفی امیری» مدیرعامل زرین پال با انتقاداتی تند از وضعیت فعلی می‌گوید که دیگر هیچ امیدی به ماندن در ایران ندارد و به فکر مهاجرت است: «اینکه تصور این باشد که سایت‌های داخلی باز شود و دیگر اینترنت کافیست، جای تاسف دارد.» او می‌گوید دولت باید بیشتر با شورای عالی امنیت به مذاکره بنشیند: «اگر مشکل موتور جستجو است برویم با یاندکس صحبت کنیم تا به طور رسمی به ایران بیاید و فعالیت کند.» او درباره آمار ضررهای وارد شده به زرین پال می‌گوید:

«حداقل صد و پنجاه هزار تراکنش در روز در زرین پال صورت می‌گرفت که این رقم در روزهای قطعی اینترنت به چهار هزار تا رسید. امروز که اوضاع که کمی بهتر شده به زور به هفتاد هزار تراکنش برسیم و هنوز به نصف آمار قبلی خود نرسیدیم.»

«ضیا بری» مدیرعامل ترگمان هم به نکته‌ای اشاره می‌کند و می‌گوید که معضلی به نام «عدم ثبات» در بخش‌های مختلف کشور وجود داشته و حالا این موضوع به حیطه اینترنت نیز رخنه کرده است:

«اینکه من نمی‌دانم فردا چه اتفاقی می‌افتد از همه چیز آزار دهنده‌تر است. در این یک هفته به جز کسب‌وکارهای بزرگ هیچ مجموعه دیگری نتوانست تراکنش بانکی بزند. دیگر کسی اعتماد نمی‌کند سفارش آنلاین بدهد و این یعنی مرگ کسب و کارهای الکترونیکی و بازگشت کسب‌وکار به روش سنتی.»

منبع:

https://digiato.com/article/2019/11/26/پیامدهای-قطع-اینترنت-صنعت-it-ایران-روزا/



:: بازدید از این مطلب : 166
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساحل

با اعلام سازمان لیگ فوتبال ایران، کارگزار پخش اینترنتی فوتبال مشخص شد و بر این اساس تمامی سایت‌های اینترنتی و همه بسترها در فضای مجازی برای پخش مسابقات فوتبال لیگ برتر از این پس باید با موسسه دانش بنیان «رسانه گستر فراکاو» به توافق برسند.

این اقدام و توافق با همکاری سازمان اقتصادی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ برتر در راستای آنچه «درآمدزایی مناسب و دفاع از منافع باشگاه‌ها» عنوان شده، صورت پذیرفته است.

در نامه‌ای که خبرگزاری ایسنا آن را منتشر کرده و به امضای رییس سازمان لیگ فوتبال رسیده است، موسسه فرهنگی دیجیتال رسانه گستر فراکاو به عنوان تنها کارگزار سازمان لیگ فوتبال و همچنین دارنده حقوق انحصاری عرضه، فراوری و انتشار محتوای مسابقات فوتبال و برنامه‌های جانبی آن (Licenser & right holder) در فضای مجازی معرفی شده و هرگونه انتشار، پخش و بازپخش محتواهای مربوط به مسابقات فوتبال ایران در کلیه بسترهای فضای مجازی و دیجیتال صرفا با مجوز کتبی موسسه مذکور امکان‌پذیر است.

 

 

 

اما در حالی از این اقدام در فضای مجازی به عنوان راهی برای بازگشت «منافعی از پخش محتوای فوتبال به اهالی این رشته» یاد شده است که تا مدت‌ها بر سر پرداخت حق پخش مسابقات فوتبال از تلویزیون بین صداوسیما و مسوولان لیگ اختلاف نظر بود و این مناقشه تا تهدید جدی مبنی بر ممانعت از ورود دوربین‌های صداوسیما به ورزشگاه آزادی هم پیش رفت. نکته قابل توجه این است که تا امروز هم خبری رسمی مبنی بر حل شدن این اختلاف اعلام نشده است.

پیش‌تر سازمان لیگ فوتبال کشور نیز اطلاعیه‌ای منتشر کرده و تاکید کرده بود که پخش مسابقات فوتبال در سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها ممنوع است و این کار تنها با اجازه رسمی از سوی این سازمان امکان پذیر خواهد بود.

گفتنیست بر اساس قانون فیفا کلیه محتویات فوتبال و درباره فوتبال اعم از برنامه‌ها، تاک‌شوها، پخش کلیپ و... که در آن از صحنه‌های بازی فوتبال استفاده می‌شود باید از فدراسیون همان کشور مجوز داشته باشند اما به دلیل خلاءهای موجود در حوزه کپی رایت، این موضوع نیز چندان جدی گرفته نشده بود.

منبع:

https://digiato.com/article/2019/11/26/پخش-فوتبال-در-فضای-مجازی/



:: بازدید از این مطلب : 192
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساحل

اگر به خاطر داشته باشید، گوگل طی مراسم IFA در شهریور گذشته، از امبینت مود رونمایی کرد. این ویژگی مخصوص دستیار گوگل بوده و به نوعی گوشی را به یک نمایشگر هوشمند تبدیل می‌کند.

اما امبینت مود (Ambient Mode) چیست و دقیقا چه کاری می‌کند؟ امبینت مود یکی از ویژگی‌های دستیار گوگل است و زمانی که گوشی در حال شارژ شدن باشد، فعال می‌شود. این حالت با نمایش دادن تقویم، اعلان‌ها، وضعیت آب و هوا و کنترل کننده‌های ابزار هوشمند روی صفحه قفل گوشی، آن را به یک نمایشگر هوشمند یا اسمارت اسکرین تبدیل می‌کند.

تاکنون، ما نمی‌دانستیم که دقیقا نحوه کار امبینت مود چیست، اما با ویدیویی که گوگل منتشر کرده است می‌توان گفت که علاوه بر کاربردهای بالا، ویژگی‌های دیگری نیز برای آن در نظر گرفته شده است. برای مثال کاربر در این حالت قادر خواهد بود مسیر رفت و آمد روزانه اش را مشاهده کند و از وضعیت ترافیک در مسیر خود آکاه شود. همچنین می‌تواند در زمان ترک خانه نیز، با یک لمس، تمامی چراغ‌های هوشمند خود را خاموش کند. در ادامه می‌توانید ویدیو رسمی آن را مشاهده کنید:

 

 

با این حال گوشی‌های کمی هستند که از امبینت مود پشتیبانی می‌کنند. گوگل تا کنون نام ۴ دستگاه را به صورت رسمی منتشر کرده است. دو دستگاه متعلق به لنوو، یوگا اسمارت تب و اسمارت تب M8 نام دارند. دو دستگاه دیگر هم، گوشی‌های نوکیا ۶.۲ و ۷.۲ هستند که در حال حاظر از این حالت پشتیبانی به عمل آورده‌اند. اما به نظر می‌رسد که گوشی‌های شیائومی هم امبینت مود را داشته باشند (اعضای تحریریه دیجیاتو آن را فعال کرده‌اند).

با این حال با توجه به این که این قابلیت به صورت پیش‌فرض با اندروید درآمیخته شده، باید انتظار داشت که اکثر گوشی‌های اندرویدی آن را دریافت کنند. البته گوگل اعلام کرده است که امبینت مود تنها روی گوشی‌هایی اجرا می‌شود که اندروید نسخه ۸ یا برزوتر داشته باشند. تاریخ رسمی عرضه آن نیز هنوز مشخص نیست، ولی نباید زمان زیادی با آن فاصله داشته باشیم.

منبع:

https://digiato.com/article/2019/11/26/ویدیو-رسمی-امبینت-مود-گوگل-منتشر-شد/



:: بازدید از این مطلب : 188
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساحل

دستیار هوشمند الکسا آمازون در طیف گسترده ای از محصولات از جمله عینک ها، ایربادها و حتی مایکروفر دیده می شود. حال آمازون می خواهد دستیار هوشمند خود را به محصولاتی با حداقل یک مگابایت حافظه رم و پردازشگر ارزان قیمت Cortex-M نیز بیاورد. با این اوصاف الکسا احتمالاً به اسباب بازی ها و لامپ ها نیز راه خواهد یافت.

تا پیش از این دستیار هوشمند الکسا به سخت افزاری با حداقل 100 مگابایت حافظه رم و پردازنده ARM Cortex-A احتیاج داشت. این مسئله محدودیت هایی در عملکرد دستیار صوتی آمازون به وجود می آورد.

 

 

 

«Dirk Didascalou»، نایب رئیس اینترنت اشیاء در آمازون وب سرویس (AWS) در گفتگویی با سایت TechCrunch می گوید:

«اکنون می توانیم بیشتر بار پردازشی را بر دوش فضای ابری بگذاریم. تنها کاری که دیوایس باید انجام دهد، بیدار شدن و تشخیص کلمات است.»

او در ادامه اضافه می کند که کمپانی ها می توانند با استفاده از تراشه های کم مصرف ساخت NXP، کوالکام و سازندگان دیگر تا 50 درصد در هزینه ها صرفه جویی کنند.

آمازون محصولاتی که با دستیار صوتی الکسا سازگار خواهند بود را مشخص نکرده ولی این قابلیت احتمالاً در مواقعی که کاربر از محدوده آمازون اکو یا دیوایس های دیگر خارج است، کاربردی خواهد بود و او می تواند با صحبت کردن با لامپ، دستورات لازم را اجرا کند.

«Didascalou» در انتها می گوید: «حالا دیگر نیازی ندارید تا مکان هاب خود را بدانید؛ کافیست با محیط صحبت کنید تا محیط با شما ارتباط برقرار کند. من فکر می کنم این کار قدمی بزرگ در راستای هوش محیطی از طریق الکسا خواهد بود.»

منبع:

https://digiato.com/article/2019/11/26/دستیار-هوشمند-الکسا-لامپ-ها-اسباب-بازی/



:: بازدید از این مطلب : 135
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساحل

دقت تشخیص بیماریهای عفونی توسط پزشکان معمولا با خطایی در حدود 25 درصد همراه است به همین منظور پژوهشگران دانشگاه دوک با اعمال تغییراتی درمیکروسکوپهای عادی امکان تشخیص درست انواع عفونت در بیماران را با دقت 90 درصد فراهم نموده اند.

به گزارش سرویس اخبار علمی سایت تک نیوز ، مجهز کردن این میکروسکوپ به چند دوربین ، تنظیم هوشمندانه و خودکار زوایای نور ، رنگ و الگو از جمله تغییرات عمده ای است که این گروه تحقیقاتی با استفاده از سیستمهای سخت افزاری اعمال نموده اند. کار صورت گرفته توسط محققان آموزش یارانه برای تنظیم پارامترهای مختلف یک سیستم میکروسکوپی می باشد. پیش از این طی پژوهشی دیگر در این دانشگاه برای طبقه بندی سلولهای آلوده به عامل مالاریا الگوریتمهای بینایی رایانه ای ایجاد شده بود که به دلیل دقت پایین این روش مورد توجه واقع نشد. باید دید میکروسکوپهای هوشمند جدید می توانند در آینده جای انواع قدیمی را بگیرند 

منبع:

https://tech-news.ir/هوشمندسازی-میکروسکوپها-جهت-تشخیص-دقی.html



:: بازدید از این مطلب : 149
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساحل

فیسبوک در اعلامیه جدید خود از پاک‌کردن میلیون ها پست در فیسبوک و اینستاگرام خبر داده است. تمامی این پست‌ها حاوی مطالبی در مورد نفرت پراکنی، فعالیت‌های جنسی، نژاد‌پرستی و دیگر محتواهای آزاردهنده بوده که به نوعی به نقض قوانین این شرکت منجر شده است. همچنین برای اولین بار فیسبوک مطالبی پیرامون حذف پست‌ها در اینستاگرام مطالبی را منتشر کرد.

به گزارش سرویس اخبار فناوری تک نیوز و به نقل از cnet، در میان پست‌های پاک شده حدود 57 میلیون پست مربوط به تصاویر جنسی و حدود 11.4 میلیون پست حاوی محتوای آزار دهنده بوده اند. فیسبوک از حذف حدود 3.2 میلیارد اکانت ساختگی خبر داد که نسبت به سال گذشته (حدود 1.5 میلیارد) رشد زیادی داشته است. مدیر حفظ انسجام فیسبوک از توانایی بهتر فیسبوک در تشخیص اینگونه محتوا نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت : اینگونه پست‌ها حتی قبل از دیده‌شدن پاک می‌شوند. اکنون فیسبوک پیشرفت هایی در تشخیص تصاویر مربوط به آزار جنسی کودکان و پست‌های حاوی برهنگی داشته و در سه ماهه گذشته حدود 11.6 میلیون تصویر با چنین محتواهایی را حذف کرده است.

فعالیت‌های اخیر فیسبوک نشان از شروع سیاست‌های جدید در فیسبوک خواهد بود. مارک زاکربرگ نیز چندی پیش از تصمیم جدی خود برای ترویج آزادی بیان و تغییر سیاست های خود در جلوگیری از محتواهای کذب خبر داده بود. اکنون این شبکه اجتماعی قوانین خود را برای مدیریت این پلتفرم جهانی ارائه کرده است.

منبع:

https://tech-news.ir/deleting-millions-of-posts-from-instagram-and-facebook-for-violating-laws.html



:: بازدید از این مطلب : 164
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 25 آبان 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساحل

فیلترینگ تلگرام اگرچه در نگاه اولیه و سطحی، تصمیم ناگهانی یک بازپرس بود اما اکنون و پس از گذشت یک سال و نیم از این اتفاق، خطرات اصلی چنین تصمیمی در حال نمایان شدن هستند. ابر آروان به تازگی گزارشی مهم منتشر کرده که اثبات می‌کند حملات گسترده‌ای از طریق ‏DDoS‏ با سو استفاده از ‏MTProxy‏های ‏تلگرام انجام می‌شود.

فیلترینگ تلگرام و ادامه استفاده از این پیام‌رسان

تجربه نشان داده که پیام‌رسان‌های مختلف پس از محبوب‌شدن در ایران فیلتر می‌شدند و کاربران ایرانی هم به سراغ گزینه بعدی می‌رفتند اما دست‌کم تاکنون شواهد امر نشان می‌دهد که این تجربه برای تلگرام تکرار نشده است.

 

 

 

آخرین گزارش مرکز ایسپا در رابطه با شبکه‌های اجتماعی در ایران، که مربوط به تیرماه ۹۸ است، حکایت از آن دارد که ۴۲ درصد مردم از تلگرام استفاده می‌کنند. از سوی دیگر «ابوالحسن فیروزآبادی» رییس مرکز ملی فضای مجازی نیز به تازگی اعلام کرده که ۸۰ درصد مردم از پیام‌رسان‌های خارجی استفاده می‌کنند.

اما پرسش مهم اینجاست که کاربران تلگرام در ایران به چه شکل از این شبکه‌ی مسدود شده استفاده می‌کنند. پاسخ در بیشتر موارد، فیلترشکن‌های ناشناخته و MTProxyهای رایگان است. حال نکته مهم اینجاست که صاحبان فیلترشکن‌ها و MTProxyها می‌توانند کاربران را به شکلی ناخواسته تبدیل به ابزاری (بات نت) برای حمله هدفمند DDoS کنند.

ابر آروان: تهدید جدی است

ابر آروان در گزارشی که منتشر کرده روند حملات، جزییات و نحوه کشف منشا حمله را توضیح داده است. حمله به ابر آروان از ۱۴ آبان آغاز و در ۱۹ آبان به پایان رسیده است.  «حسین قاسمی»، معمار امنیت ابر آروان در گفتگو با دیجیاتو تاکید می‌کند که حمله اخیر به ابر آروان و سایر کسب‌وکارها از طریق MTProxyهای رایگان تلگرام کاملاً هدفمند انجام می‌شود.

قاسمی در رابطه با میزان جدی بودن این تهدید می‌گوید: «تعداد ریکوئستی که در این حمله به ما ارسال شد، قابل توجه و بالاست. در ثانیه ۱۰۰ هزار ریکوئست برای ما ارسال می‌شد که می‌تواند بسیاری از سایت‌های کشور را مختل کند.»

 

 

 

او توضیح می‌دهد که در این نوع از حمله DDoS، کاربران زامبی نمی‌شوند و در واقع سیستم کاربران آلوده نمی‌شود. تفاوتی که این نوع از DDoS با نمونه‌های معمول و معروفش دارد نیز همین است. او در همین رابطه توضیح می‌دهد:

«کاربر برای استفاده از تلگرام، از پروکسی‌های رایگان که در کانال‌های مختلف وجود دارد، استفاده می‌کند. این پروکسی ممکن است در ابتدا کار کند، اما ممکن است ۱۰ روز بعد، دامین به جای اینکه به IP سرویس MTProxy متصل شود، توسط سازنده‌ی پروکسی و به شکل هدفمند به IP یک کسب‌وکار که قرار است به آن حمله شود، تغییر کند. این درخواستی که برای چک کردن پروکسی از سمت تمامی کاربرها ارسال می‌شود، به جای اینکه به سرور MTProxy برود، به سرور هدف ارسال می‌شود که در این نمونه، ابر آروان بوده است. در این حالت، دستگاه کاربر آلوده نشده و کاربر هم مورد حمله قرار نگرفته، بلکه سوءاستفاده‌ای از نوع ارتباط شکل گرفته است.»

او در پاسخ به این سوال که سایت‌های اینترنتی، مخصوصاً سامانه‌های حیاتی چقدر در برابر حملات  DDoS مقاوم هستند، می‌گوید:  «زیرساخت‌های حیاتی کشور و کسب‌وکارهای ایرانی عموماً نسبت به این نوع حملات مقاوم نیستند. عده‌ای از آن‌ها از زیرساخت‌های ابری استفاده می‌کنند اما تعداد آن‌ها آنقدر زیاد نیست. واقعیت این است که کشور ما نسبت به این حمله کاملاً آسیب‌پذیر است.»

اما با توجه به هدفمند بودن حمله و اثبات منشا آن از داخل ایران، آیا ابر آروان از نظر قضایی اقدامی کرده است؟ معمار امنیت ابر آروان در پاسخ به این سوال به دیجیاتو می‌گوید: «به این دلیل که تلگرام در کشور غیرقانونی است، ما مکانیزمی برای پیگیری قضایی نداریم. با این حال سعی کرده‌ایم با دستگاه‌های بالادستی در ارتباط باشیم تا راه‌چاره‌ای برای این موضوع پیدا کنیم.»

در جستجوی راه‌کار

علاقه کاربران به تلگرام و از طرفی ادامه‌ی فیلترینگ، باعث فراگیر شدن فیلترشکن‌های بی‌هویت و MTProxyهای رایگانی شد که اکنون چنین خطراتی را برای کاربران و کسب‌وکارها ایجاد کرده‌اند.

در حال حاضر از یک سو کسب‌وکارها به شکل هدفمند مورد حمله قرار می‌گیرند و از طرف دیگر از ترافیک کاربران در حملات استفاده می‌شود، بدون اینکه خودشان از این موضوع اطلاع داشته باشند.

در حال حاضر راه‌کاری برای این چالش وجود ندارد مگر اینکه کاربران استفاده از فیلترشکن‌های بی‌هویت یا در این مورد، MTProxy‏های ‏تلگرام ‏را متوقف کنند. شاید هم راه‌کاری که حاکمیت به آن فکر می‌کند، عرضه VPN قانونی باشد که هنوز جزییات مشخصی از این طرح در دسترس نیست

منبع:

https://digiato.com/article/2019/11/12/ابر-آروان-حمله-%e2%80%8fddos%e2%80%8f-%e2%80%8fmtproxy%e2%80%8fهای-تلگرام/



:: بازدید از این مطلب : 179
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 22 آبان 1398 | نظرات ()